søndag den 18. august 2013

On a guided tour in the Mt Fuji area

Hej alle! Nu sidder vi to udmattede mennesker nede i hotellets lobby efter en fantastisk dag sammen med vores canadiske guide Christian, som har boet her i Japan det meste af sit liv. Vi startede dagen ud klokken 10 i morges, hvor han hentede os i sin bil, og vi kørte ud til et af Japans største templer, hvor folk fra hele Japan plejede at komme til fods for at bede før de besteg Mount Fuji. Vi bedte på traditionel japansk vis og fik læst vores fremtid/held af Christian, som oversatte fra japansk. Skønt! Ind i hans bil igen og så videre til den traditionelle Mount Fuji 1st station, som har været i brug i mange hundrede år helt op til starten af 70erne, hvor der blev bygget en vej op til den femte station, og folk blev dovne, og nu starter derfra i stedet. Det er jo lidt snyd!

Efter dette kom vi til dagens højdepunkt, årets højdepunkt endda - vi skulle nemlig ned i en lava/isgrotte, som kom til engang da Mount Fuji gik i udbrud og lavamassen flød hen over jorden og skabte et gaskammer, som så til sidst eksploderede. Grotten er lukket for offentligheden og det lader ikke til, at mange ved, den eksisterer, men vores skønne guide havde fået autorisation af myndighederne til at tage ned i den, så der var vi heldige. Oplevelsen var så unik, det ikke engang kan beskrives, og jeg har virkelig aldrig oplevet noget så fantastisk i hele mit liv. 

Jeg må dog indrømme, at jeg var en smule skeptisk, da Christian, inden vi gik ned, advarede os mod de ting, vi ikke måtte gøre, som at råbe eller røre ved de skrøbelige steder, da dette kunne resultere i at noget af grotten ville kollapse ned i hovedet på os, og at vi skulle klatre op fra grotten med reb, men det viste sig slet ikke at være så slemt overhovedet. Men man kan aldrig være for sikker! Mange steder var det rigtig glat, og vi blev endda nødt til at rutsje ned af isen for ikke at falde og slå os. Weeeeee! På vejen op var jeg totally pro og gik uden problemer (det var nok på grund af skoene) op ad isen, mens de to andre gled som Bambi på glatis og måtte støtte sig til rebet, haha!

Sidst på eftermiddagen efter en rigtig rigtig god dag, tog vi med guiden tilbage til caféen, som han er med til at styre (Solar Café, som jeg nævnte i går) og fik os en lækker pizza med blandede grøntsager samt en mango shake til mig og en blueberry shake til min mor. Perfection!

 Et af Japans største templer. Ved foden af Mount Fuji hvor folk traditionelt startede bestigningen.
 Vi får læst vores held/fremtid af Christian, vores fantastiske guide.
Den originale Mount Fuji 1st station, hvor dem der besteg bjerget, kunne få te og vand, inden de gik videre til den næste station.
Tro det eller ej, jeg kravlede igennem det lillebitte hul der, ud på den anden side og tilbage igen! Når man ligger med hovedet midt i hullet, kan man høre vinden suse, selv om man ligger i en grotte langt under jorden. Mystisk!
Og vi kom sikkert ud igen!

2 kommentarer:

  1. Hvor set det dog bare godt ud!
    Har en konkurrence kørende på min blog, måske du har lyst til at tjekke den ud?
    http://katarina-livetifolgekatarina.blogspot.dk/2013/08/vind-200-kr-til-miintodk.html
    Mange hilsner Katarina

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak! Tager lige et smut forbi ;-)

      Slet